Vyšla elektronická verzia encykliky Benedikta XVI. Boh je láska

28.04.2012 Bratislava

Bratislava 28. apríla (TASR) - Encyklika Benedikta XVI. Deus caritas est (Boh je láska) má už aj svoju elektronickú verziu. Ide o druhú novinku, s ktorou prichádza redakcia Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.

Elektronická verzia tohto dokumentu pre elektronické čítačky (iPad, iPhone) je dostupná prostredníctvom obchodu iTunes. Registrovaní záujemcovia si môžu túto encykliku stiahnuť do svojho zariadenia zadarmo, informovala TK KBS.

V encyklike Boh je láska Svätý Otec poukazuje na pojem lásky v jej rôznych rozmeroch. Je to prvá encyklika Benedikta XVI. Jeho druhou encyklikou bol dokument o kresťanskej nádeji - Spe salvi a treťou Caritas in veritate (Láska v pravde). Tá sa zaoberá rôznymi spoločenskými otázkami, ako je ochrana nedotknuteľnosti dôstojnosti ľudskej osobnosti, a tiež etikou, ktorú ekonomika potrebuje, aby fungovala správne.

Prvou novinkou, ktorú TK KBS zverejnila bezplatne v iTunes, bol apoštolský list Benedikta XVI., oznamujúci jeho zámer vyhlásiť Rok viery.
 

Vyberte región